over mij

Ik ben Lisa, 28 jaar en in verwachting van ons eerste kindje. Sinds oktober 2013 heb ik een niet aangeboren hersenletsel en sinds 2014 de diagnose Fibromyalgie gekregen.

Ik ben hierdoor het leven nog meer gaan waarderen. Want het leven is niet meer zo vanzelfsprekend dan zonder chronische ziekten.

Gelukkig ben ik een tikkeltje eigenwijs, heb doorzettingsvermogen en probeer altijd creatieve oplossingen te bedenken. Dat heeft mij geholpen om de aanpassingen die ik nodig heb een plekje te geven.

Inmiddels weet ik, al zeg ik het zelf, vrij goed hoe ik mijn leven moet indelen op een manier dat bij mij met een hersenletsel past. Ik heb mezelf voorgenomen om zo veel mogelijk ‘normale’ dingen in het leven te blijven doen, al zijn hier soms wel aanpassingen en goede voorbereidingen voor nodig maar ik houd van uitdagingen en ik wil zo veel mogelijk het leven leiden zoals dat ik het voor het hersenletsel voor ogen had.

Hier hoort voor mij het stichten van een eigen gezinnetje ook bij, als het ons gegund is..

Na wat tegenslagen had ik in juni eindelijk een positieve zwangerschapstest (na een stuk of 100..) in mijn handen! Ons geluk kon niet op(en nog steeds niet) maar bracht na een tijdje van besef wel wat onzekerheden met zich mee, maar bij wie is dit niet?

Ik ging op zoek naar informatie om mezelf voor te kunnen bereiden op de zwangerschap maar zocht ook naar informatie om mij alvast voor te kunnen bereiden op de bevalling. Vooral bij het laatste onderwerp vond ik niet de antwoorden die ik nodig had, daarom heb ik via pagina’s van lotgenoten vragen gesteld en kwam ik er al snel achter dat er bij ons vaak meer kennis en voorbereiding nodig is dan bij een vrouw zonder een niet aangeboren hersenletsel. Bijvoorbeeld als het gaat over de restverschijnselen, pijnmedicatie of communicatie tijdens de bevalling.

En geen één hersenletsel is het zelfde en iedereen gaat er anders mee om daarom ben ik een website/blog begonnen om mijn kennis, ervaringen, eigen strubbelingen én natuurlijk oplossingen op een overzichtelijke website te delen. Wat voornamelijk gebaseerd is op overzicht, praktische tips & weetjes en prikkelarme producten/ideeën.

 

Help jij mij mee om zo veel mogelijk tips en ideeën te verzamelen die wij als, ouders met een chronische ziekte kunnen gebruiken?

Liefs Lisa

Mission

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vision

Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Values