Baby uitzet

| Waarom wij voor bepaalde producten hebben gekozen |

 Matraskeuze

Wij hebben gekozen voor een Aerosleep matras (Evolution) omdat het ons een veilig gevoel geeft, mocht ons kindje, net als de moeder een buikslaper zijn.. Ook heeft het matras een eigen structuur waardoor hij meer een warmteregulerende functie heeft. Wij wonen in een houten woonunit en het kan hier in de zomer nog al warm worden ivm het platdak.

Daarom hebben wij voor een Aerosleep matras gekozen, een na deel is echter wel dat er ook Aerosleep hoezen om moeten wil ‘functie’ optimaal zijn en deze zijn prijziger dan basic ledikant hoezen.

 Co-sleeper

Wel of geen Co-sleeper aanschaffen?

Wij hebben gekozen voor een co-sleeper omdat ik zo onze kleine vanaf de geboorte langs mijn bed heb staan, zo dat ik minder handelingen hoef te doen om borstvoeding te kunnen geven. Een nadeel is dat je de co sleeper niet zo heel erg lang kan gebruiken. (+/- 6mnd)

De hoezen die hier om heen passen zijn basic wieg hoezen (maat 40×80) en heb je in veel verschillende kleurtjes, nog een voordeel is dat je dezelfde hoezen ook kunt gebruiken voor de meeste reiswiegmatrassen.

 Dubatti One E3 C-Line

Ook is er veel keuze uit kinderwagens.

Wij vinden het erg belangrijk dat de kinderwagen makkelijk inklapbaar is, en gemakkelijk op te tillen om in de auto te zetten.

Omdat wij in een bosrijk gebied wonen en rondom ons huis veel oneffen grond is hebben wij gekozen voor een frame dat aan elkaar gelast is. Hier voldoet het Dubatti frame aan. Ook heeft deze kinderwagen lucht banden om zo meer demping te krijgen voor eventuele steentjes en takjes op de grond.

Ook de extra lange zonneklep is een voordeel, omdat ik graag buiten rondom huis in de tuin bezig ben, vind ik het fijn dat ons kindje straks lekker mee naar buiten kan. Het zitje kun je in 4 verschillende standen verstellen, altijd fijn als het kindje moe is, zodat het fijn kan slapen.

Het enige na deel aan deze kinderwagen is, is dat er niet een heel groot mandje heeft en ook redelijk aan de prijs is.

 Autostoeltje

Er zijn veel verschillende soorten autostoeltjes, of te wel maxicosi’s op de markt.

Wij hebben gekozen voor een Cybex (Cloud Z i-size) omdat deze een onderstel (Cybex Z Base) heeft dat 180 graden kan draaien. Hierdoor hoef ik me niet in allerlei bochten te manoeuvreren waar ik mijn rug mee kan belasten. Dit was voor ons een heel belangrijk punt, nog een voordeel is dat het autostoeltje een ligfunctie heeft waardoor je kleine niet te lang in een zelfde positie hoeft te zitten.

Wat daar wel nadelig aan is, is dat je hierdoor ook aparte (duurdere) hoezen voor nodig hebt.

Meegroeistoel

We hebben lang getwijfeld wat voor stoel/zitje aan gingen schaffen.

Het leek ons wel erg fijn om een wipstoel aan te schaffen, zo om ons kindje er even in te zetten na de voeding of tijdens een fruithapje.

Het voordeel wat we bij dit wip stoeltje, incl. New born set vonden, is het New born setje ook op de meegroeistoel zelf gezet kan worden. Omdat wij graag aan de keuken tafel zitten, leek dit ideaal voor ons zodat ons kindje vanaf de geboorte al gezellig bij ons kan zitten. En een stoel zullen we toch aan moeten schaffen, dan maar meteen waar we vanaf de geboorte gebruik van kunnen maken.